Elsemiek van Schaverbeke | T. +31 6 138 043 51

Referentie Elsemiek’s Training & Instructie | Lisette Geul

Een krappe 2 jaar geleden ben ik begonnen met lessen bij Elsemiek.
Mijn paard liep vaak met zijn mond open en tong uit zijn mond, hij liep op de voorhand en was sterk en traag. Ik moest compleet anders gaan rijden. Gymnastiseren was het sleutelwoord.

Bij Elsemiek leer je geen oefeningen rijden door middel van trucjes, je leert je paard losser te maken in zijn lijf waardoor de oefeningen als vanzelf gaan, zonder dat je ze af hoeft te dwingen bij je paard.

Mijn paard werd steeds losser en ging duidelijk beter in zijn vel zitten. Hij werd gespierder, zachter in mijn hand en een stuk vlotter. Ook deed hij zijn mond niet meer open. Hij had weer plezier in het werk en ook voor mij werd het rijden steeds fijner, want niets rijdt zo lekker als een ontspannen, los paard.

Het verschil dat ik voelde kwam ook duidelijk naar voren tijdens de dressuurwedstrijden; we behaalden veel prijzen en binnen 1 jaar gingen we van de B dressuur naar de M.

Dankzij Elsemiek is mijn droom om ooit Z dressuur te rijden binnen handbereik.

En het allerbelangrijkste: ik kan dit doen met een vrolijk, ontspannen en los paard!