Elsemiek van Schaverbeke | T. +31 6 138 043 51

Geslaagde oefendag!

Allereerst wil ik bij deze de familie Kleinbussink hartelijk danken voor het beschikbaar stellen van hun terrein. Zonder deze familie kan ik niet zo’n gezellige leerzame dag organiseren.

Ook wil ik Ilona Versloot van IVfoto’s bedanken. Ilona was de hele dag aanwezig om van jullie allemaal de mooiste plaatjes te schieten. De foto’s komen z.s.m. op haar site te staan. 

We begonnen de dag met een ruiterfitheidtraining. Monique de Baar en Matthijs Bosman hadden voor alle dames een paar goede oefeningen bedacht, wat een echte eye-opener was voor ons als amazone’s. Wij vragen allemaal om een fit paard, hoe belangrijk is het dan om zelf fit te zijn, om in balans te zitten, de juiste houding met een goede basisconditie. Een mooie start van de dag. 

Vervolgens kwamen alle deelnemers in de ring om hun kunsten te vertonen. Jury Diana van Laar beoordeelde de deelnemers en gaf de dames de nodige tips mee waar ze wat mee kunnen op een volgende wedstrijd. Voor degene die de beste dressuurproef reed over de dag werd een mooi sjabrak beschikbaar gesteld door Rene Tintel van Food4Animals. 

Daarnaast werden er 2 springlessen gegeven. Wat waren de combinatie’s fantastisch aan het rijden. Niks was te gek, zelfs boomstammen werden gesprongen. Mooi om te zien als instructrice dat de leerlingen steeds meer vertrouwen kregen in hun paard en dat ze allemaal beter begonnen te springen.

Als laatste kwam ik zelf in de ring met Eduardo Swing om een stukje van mijn training te laten zien. Mijn instructeur Henri Kruitbosch gaf duidelijke toelichting wat wij belangrijk vinden van het trainen van een jong paard. Wat vond ED het spannend met zoveel mensen langs de kant. Toch kregen we uiteindelijk een klein beetje ontspanning bij het paard en bleef ED zelfs bij een klein applausje heel braaf. Wat ben ik toch blij met dit paard.

Ondanks de regenachtige dag werd deze gezellige leerzame dag afgesloten met een barbecue.

Iedereen hartstikke bedankt voor jullie bijdrage aan deze mooie dag.