Elsemiek van Schaverbeke | T. +31 6 138 043 51

Aftrap outdoorseizoen te Kootwijk

Afgelopen weekend werd het 1e outdoorconcours gehouden op de terreinen van Paardensportcentrum Gert van den Hoorn te Kootwijk.

Altijd een geliefd en goed georganiseerd concours.

Zeppelin voelde tijdens het losrijden al heel fijn aan. Vol goede moed gingen we van start. Vanaf het 1e gedeelte in de proef liep het al fijn. Zo had ik het gevoel om in de galop er een schepje boven op te doen. Dit resulteerde dan ook op veel zevens op het protocol.

De 2e proef wilden we in het geheel er een schepje boven op doen. Hierdoor slopen er een paar kleine foutjes in, maar over het algemeen een hele fijne proef. Met een goed gevoel kwam ik de ringen uit.

De 1e jury bevestigde mijn goede gevoel en kregen we 219 punten en een 3e ex aequo plaats. De 2e jury bevestigde mijn fijne gevoel helaas niet. Waar we in de 1e proef nog vele zevens scoorden in het galopgedeelte werd dat in de 2e proef met een aantal vijven beoordeeld. Helaas kreeg ik dan ook maar 195 punten.

Al met al ben ik met een heel fijn gevoel het outdoorseizoen gestart… Op naar het Z2!